Articole ceaiuri

Ceaiul, de la medicament la deliciu

Ceaiul, de la medicament la deliciu

“Ceaiul a fost la început medicament, după care s-a transformat în băutură” – scria în urmă cu mai bine de 100 de ani au celebru autor japonez. Fiind vorba de cineva din Ţara Soarelui Răsare, pare să ştie ce spune atunci când vine vorba de ceai Dar realitatea este că, în prezent, cea mai consumată băutură din lume este mai puţin percepută drept un medicament şi mai mult un desert sau un companion când nu ai chef de cafea sau ceva alcoolic. Fie că este vorba de o infuzie de ceai negru pentru un strop de energie în plus sau de un lichid parfumat care să creeze deliciu şi la masa vecină, pentr..

Stresul – semene, simptome, gestionare și prevenție

Stresul – semene, simptome, gestionare și prevenție

Stresul – semene, simptome, gestionare și prevenție Stresul este o reacție normală pe care corpul o are atunci când apar modificări, rezultând răspunsuri fizice, emoționale și intelectuale. Pregătirea pentru gestionarea stresului vă poate ajuta să faceți față lucrurilor într-un mod mai sănătos. Ce este stresul? Stresul este o reacție umană normală pe care o experimentăm cu toții. De fapt, corpul uman este conceput pentru a experimenta stresul și a reacționa la acesta. Când experimentați schimbări sau provocări (factori de stres), corpul vostru produce răspunsuri fizice și mentale. Ace..

6  ceaiuri umitoare din flori

6 ceaiuri umitoare din flori

Frumusețe și sănătate, asta este ceea ce produc florile în corpul tău.   Infuziile naturale au fost folosite de mii de ani pentru tratarea bolilor, reducerea oboselii și suplimentarea alimentelor. Ceaiurile din flori au beneficii enorme pentru piele, păr și bunăstarea organismului, în general. Acesta este motivul pentru care multe componente ale petalelor și pistililor lor sunt utilizate în industria de frumusețe și în medicina naturală. Să trecem în revistă o listă interesantă cu cele 6 ceaiuri de flori uimitoare și contribuțiile lor respective. Conceptul de a lega frun..

Minte sanatoasa in corp sanatos

Minte sanatoasa in corp sanatos

Nimeni nu si-ar fi putut imagina la incept de an ca ceea ce avea sa ne pregateasca 2020 va aduce un dezechilibru major in vietile noastre. Pe langa ciclul neintrerupt al calamitatilor naturale, pandemia provocata de noul virus a cazut ca un traznet asupra noastra. Exista persoane care au reusit sa se redreseze si sa isi gaseasca un nou drum si echilibru in viata cat timp au stat in izolare, insa un numar alarmant de mare este al celor care au alunecat ca pe un tobogan in depresie iar de acolo le este extrem de greu sa iasa si sa se adapteze noilor conditii impuse de viata. Distantarea so..

Brioșe cu Earl Grey și ciocolată

Brioșe cu Earl Grey și ciocolată

Prin forma lor brioșele par a fi create perfect pentru o gustare servită alături de ceaiul favorit sau la un picnic. Pentru că de la o vreme petrecem foarte mult timp acasă și mai ales în casă a găti a devenit parte din noul stil de viață, așadar ne-am pus pe testat, gustat și delectat, transformând o simplă rețetă de brioșe într-o rețetă de brioșe cu Earl Grey și ciocolată. Ingrediente pentru Brioșe cu Earl Grey și ciocolată 220g făină 30g cacao 4 ouă mici 200 g ciocolată neagră 150g  zahăr 100g unt moale min. 80% grăsime 80 ml ceai negru Earl Grey (pe care îl preg..

​Cum sa obtii un ceai rece artizanal

​Cum sa obtii un ceai rece artizanal

In perioada estivala atunci cand temperaturile urca neincetat este de preferat sa consumam ceaiul cald, asa cum o fac locuitorii tarilor arabe pentru a putea aduce temperatura corpului la acelasi nivel cu cea de afara. Insa daca nu esti tocmai adeptul bauturilor calde in miezul verii poti consuma ceaiul in varianta rece (iced tea). Si nu, nu ne referim aici la varianta gata ambalata din supermarketuri, ci la cel facut de tine, din ingrediente naturale fara adaosuri, coloranti, arome artificiale sau indulcitori mai putin sanatosi. Orice sortiment disponibil in magazinul nostru online poate f..

Rețetă de ceai cu mușețel și lavandă care te ajuta sa ai un somn odihnitor

Rețetă de ceai cu mușețel și lavandă care te ajuta sa ai un somn odihnitor

Sarcinile multiple, viteza cu care trăim fiecare zi și stresul acumulat își pot lăsa amprenta asupra sănătății noastre. De cele mai multe ori, primele semne ale unei sănătăți în dezechilibru sunt iritabilitatea și nopțile agitate, somnul neodihnitor.  Cel mai bine este sa optezi pentru o solutie naturala astfel ca la primele semne de agitați încearcă sa bei acest elixir cu mușețel și lavandă pentru a cădea într-un somn liniștitor. Rețeta este testata. Această bautură de seară este o adevărată aromaterapie, un tratament pentru toate simțurile. Mușețelul și lavanda adăugate în lapte d..

​India - tărâmul grădinilor de ceai

​India - tărâmul grădinilor de ceai

India este unul dintre cei mai mari producători de ceai ai lumii clasându-se pe locul doi după China, mandrindu-se cu mai mult de 13.000 de grădini de ceai și milioane de culegători. La nivel mondial India este cunoscuta pentru cantitatea și calitatea impresionante de ceai negru. Doar o cantitate mica de ceai verde este produsa aici, în special pentru piața din Afganistan.  Există numeroase varietăți de ceai indian însă 3 specialități sunt cele mai importante și adevărate branduri ale Indiei: Darjeeling, Assam și Nilgiri.  Indienii consumă în medie 19% din ceaiul de pe glob, deși ..